222 KRŠITEV ČLOVEKOVIH PRAVIC na vašem ministrstvu!!!

Odgovor na ta zahtevo je bil odložen. Po zakonu bi moral Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti odgovoriti nemudoma in od (podrobnosti)

Spoštovani Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti,

Spoštovani Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti,
KDAJ SE BO TO KONČALO?
https://www.rtvslo.si/slovenija/med-najv...
Med največjimi kršilci človekovih pravic ministrstvi za delo in solidarno prihodnost
Letno poročilo za leto 2022
Varuh človekovih pravic Peter Svetina je predal letno poročilo za leto 2022 predsednici DZ-ja Urški Klakočar Zupančič, popoldne pa ga bo tudi predsednici republike Nataši Pirc Musar. Varuh je lani v 187 primerih ugotovil 222 KRŠITEV ČLOVEKOVIH PRAVIC.
Predsednica DZ -ja Urška Klakočar Zupančič je dejala, da se očitno varuhova priporočila ne upoštevajo, kot bi se morala, saj več kot 100 priporočil iz preteklih let še vedno OSTAJA NEIZVRŠENIH. "S tem ko priporočila varuha niso izvršena, se kaže odnos vladajočih do pravne države in do institucije varuha človekovih pravic, ki je pomembna nadzorna institucija," meni predsednica DZ-ja.
Varuh Peter Svetina je predsednici DZ-ja predstavil poročilo in med drugim dejal, da so obravnavali 6000 zadev, od tega dobrih 3000 pobud. Največ kršitev so zaznali pri INVALIDNIH osebah, še vedno pa ugotavljajo tudi manko pravnih podlag za posege v človekove pravice.
... varuh ugotavlja težave pri komunikaciji z ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter z ministrstvom za solidarno prihodnost. "To me žalosti, da ministrstvo ne dojame, da je varuh človekovih pravic zelo pomemben nadzorni organ, na pobude katerega se je treba ODZIVATI TAKOJ in tudi UPOŠTEVATI NJEGOVA PRIPOROČILA. Tako da upam, da se bo to izboljšalo čim prej," je dejala.
Ministrstvi ob tem še nimata popolnoma razmejenih pristojnosti, zato se pojavljajo IZGOVORI, katero ministrstvo je pristojno.
S spoštovanjem,
Zlatko Kukovec

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

To je avtomatska povratnica za elektronsko pošto, ki je prispela dne
17.01.24 ob 10:30:18.
Prosimo, da ne odgovarjate na to sporočilo.